Housing First

captura-de-pantalla-2016-10-19-a-las-12-10-47La Fundació Arrels, l’entitat amb més prestigi de les que treballen per tornar a la societat als ‘sense sostre’, ha dedicat una jornada a debatre i a veure les possibilitats a Catalunya del Housing First, una iniciativa en la que ells ja hi aposten amb la creació de pisos tutelats per les persones que viuen al carrer i estan en vies de reinserció.

La jornada, amb una notable afluència, ha comptat amb la presència de dos dels màxims experts en aquesta iniciativa: el nord-americà Sam Tsemberis, de qui sorgeix la idea inicial,  i l’investigador canadenc Tim Aubry. Com es pot deduir de la pròpia expressió anglesa, el Housing First parteix de la base que en el procés per reinserir a la societat les persones que viuen al carrer, a més de l’acompanyament i de l’ajut d’entitats com Arrels, cal donar-los un espai digne i estable.

A més d’un li pot caure molt lluny aquesta problemàtica, però no és una qüestió menor, sobretot perquè disposar d’un habitatge estable i digne, sense l’amenaça del desnonament i a preus assequibles és una de les grans preocupacions i de les que genera més angoixa entre els sectors més vulnerables de la societat.

Tsemberis ha exposat la expansió del model, que es va iniciar a Nova York al 1992 i que s’ha estès a més de 300 ciutats del món. Una bona iniciativa, en la que cal la complicitat de la societat i, especialment, l’acció mancomunada de les diferents administracions per a crear i ajudar a mantenir el projecte.

Entre nosaltres, l’accessibilitat a un habitatge entre les persones amb pocs recursos i, no ho oblidem, entre els joves mileuristes que volen crear el seu propi projecte de vida, un dret que reconeix la Constitució i recull la Declaració Universal del Drets humans, es manté com una de les grans assignatures pendents de resoldre.

Després d’escoltar als dos experts i de seguir la pertinaç i efectiva feina d’Arrels es fa difícil quedar-se insensible. Més d’un pot pensar que als carrers de la seva ciutat no hi ha persones ‘sense sostre’ i, per tant, problema resolt. És un miratge. La realitat de famílies o persones que viuen en una habitació a les que es discuteix el dret a cuina, a les que se les deixa estar (pagant) però sense dret empadronar-se, a les que van fer una dació en pagament i van acceptar un lloguer social per un període de cinc anys i veuen com s’acaba el termini i no han pogut superar la precarietat econòmica, a les que viuen acorralades per la pressió alcista dels lloguers, als que dormen en un recó qualsevol o s’han vist empesos a ocupar un pis per la poca diligència de les administracions a l’hora de convocar les meses d’emergència social són la genuïna composició d’un mosaic en blanc i negre.

Housing First, sí. Però més decisió, més compromís, més transversalitat i menys pugna mediàtica per encarar un problema, el de l’accés a l’habitatge, que no per molt parlat és menys real.

(Il.lustració Gina Barrera) 

44 respostes a «Housing First»

 1. Maximize Your Reach: Want to get your ad seen just like this one? I can help you reach countless others! Email me below to learn more about our services and start spreading your message effectively.

  P. Stewart
  Email: h2dmj8@submitmaster.xyz
  Skype: form-blasting

 2. Global Ad Reach: Want your ad everywhere? For less than $100, I can blast your message to website contact forms globally. Reach out via Skype or email below for more info.

  P. Stewart
  Email: 9mvq5s@gomail2.xyz
  Skype: form-blasting

 3. I noticed that your joanbarrera.com website may be missing out on approximately a thousand visitors daily. Our AI powered traffic system is tailored to enhance your site’s visibility: https://tinyurl.com/w4usb4vj
  We’re offering a free trial that includes 4,000 targeted visitors to show the potential benefits. After the trial, we can supply up to 250,000 targeted visitors per month. This solution could greatly amplify your website’s reach and traffic.

 4. I noticed all emails from your website are going to my spam folder. I had the same problem with my site before I found this service that increased my open rates without any of my emails landing in spam folders ever again which in turn increased my sales and revenue.

  This unique email deliverability tool teaches inbox providers (e.g., Gmail, Yahoo Mail, etc.) to understand that the emails you send from your domain are important and valued by your recipients.

  https://inbox-ally.com

  Opt out of future messages by replying to the message and saying opt out.
  joanbarrera.com

 5. I’ve noticed that your joanbarrera.com website could be missing out on approximately 1,000 visitors daily. Our AI powered traffic system is designed to significantly boost your site’s visibility: https://cutt.ly/Bew8fcfQ
  We’re offering a free trial that includes 500 targeted visitors to demonstrate the potential benefits. After the trial, we can provide up to 250,000 targeted visitors per month. This opportunity could greatly increase your website’s reach and traffic.

 6. I’ve noticed that your joanbarrera.com website could be missing out on approximately 1,000 visitors daily. Our AI powered traffic system is designed to significantly boost your site’s visibility: https://bit.ly/3VF52FK
  We’re offering a free trial that includes 500 targeted visitors to demonstrate the potential benefits. After the trial, we can provide up to 250,000 targeted visitors per month. This opportunity could greatly increase your website’s reach and engagement.

 7. Hi there,

  This is Neil, and I’m here to boost your brand’s visibility and credibility by sharing your articles on other high-quality websites. This will establish your authority and enhance SEO.
  Your articles need to be at least 600 words, or I can write one for you at an extra cost.

  Ready to elevate your brand? Reply at Brandbuildingassistance@outlook.com to begin.

 8. You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before. So great to find someone with some original thoughts on this topic. Really.. thank you for starting this up. This website is something that is needed on the internet, someone with a little originality!

 9. I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.

 10. Retroenllaç: 1although

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *