Qui sóc


joan1-rodo
Joan Barrera Riba (Barcelona, 1954).

Casat, amb dos fills. Llicenciat en Periodisme i Història Moderna i Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Durant més de 30 anys desenvolupa la seva carrera professional en l’àmbit del periodisme. De manera estable comença al 1977 a la delegació a Catalunya de l’Agència EFE, des d’on cobreix els esdeveniments més rellevants de la Transició política amb les primeres eleccions democràtiques i la recuperació de les institucions catalanes.

A finals del 1983 passa a formar part del nucli fundacional de TV-3, integrant la primera redacció que s’encarrega dels nous informatius de la cadena. Cobreix la informació política i la transformació urbanística de Barcelona, després de la nominació per organitzar els Jocs Olímpics del 1992.

Al 1990, s’integra a la redacció de El Periódico de Catalunya, mitjà en el que desenvolupa la carrera professional durant 19 anys. Ho fa des de diferents àmbits: política, reportatges i investigació, comunicació, noves tecnologies i, en la darrera etapa s’integra a l’edició digital des d’on desenvolupa una web de blocs dedicats al món de la cooperació humanitària.

Des del 2009 i durant quatre anys treballa com a ‘free lance’, període en el qual coordina la Mesa sectorial dels mitjans de comunicació de Catalunya, un grup de treball multidisciplinar dedicat que planteja alternatives a la crisi del sector de la comunicació.

Al 2013, la seva trajectòria professional fa un gir de 180 graus en ser escollit Síndic de Greuges de Cornellà, ciutat en la que viu des de fa més de 30 anys. En l’actualitat, a més de defensor de les persones de la seva ciutat és vicepresident del Fòrum de Síndics locals de Catalunya.